Επισκέπτες
028472
ΣήμεραΣήμερα8
Τρέχον μήναςΤρέχον μήνας401
ΣυνολικάΣυνολικά28472
Επισκέπτες 50
Εικόνες από το Σχολείο
Η γνώμη σας
Σας αρέσει ο ιστότοπος μας;
 

14ο Ατομικό Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκάκι 2016

    14chess2016-halkidiki

    H Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης ? Χαλκιδικής διοργανώνει το 14ο Ατομικό Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκάκι 2016, στις 27 Φεβρουαρίου 2016 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου με ώρα έναρξης τις 10.00 π.μ. και λήξης περίπου στις 15.00 ανάλογα με των αριθμό των συμμετοχών και των γύρων (6 ή 5). Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέσω Διαδικτύου από τη διεύθυνση: http://www.thedxsite.info/chess/ ως το βράδυ της Πέμπτης 25 Φεβρουαρίου 2016. Μόνο όσοι έχουν πλήρη αδυναμία να κάνουν ηλεκτρονική δήλωση μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους με φυσική τους παρουσία στο χώρο αγώνων το Σάββατο 27/02/2016 από τις 09:00 π.μ έως τις 09:30 π.μ.

    Αναλυτική προκήρυξη των αγώνων.

 

3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου και μαθητικός διαγωνισμός ραδιοφωνικού ηχητικού μηνύματος και τραγουδιού "Κάντο να ακουστεί"

    Σας ενημερώνουμε ότι το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η Επιστημονική Εταιρία European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο και ο Ο.Π.Α.Ν. Δήμου Αθηναίων - Τεχνόπολις ΑΕ συνδιοργανώνουν το 3ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου και τον μαθητικό διαγωνισμό ραδιοφωνικού ηχητικού μηνύματος και τραγουδιού "Κάντο να ακουστεί". Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

    Το φεστιβάλ και ο διαγωνισμός απευθύνονται σε μαθητές/μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η υποβολή των συμμετοχών θα πραγματοποιηθεί από 1 Μαρτίου μέχρι 20 Μαρτίου 2016. Η βράβευση των νικητών θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Απριλίου 2016 στο χώρο Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων.

    Για περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή στο φεστιβάλ και τον διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.europeanschoolradio.eu/3fest και να επικοινωνούν με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή στα τηλέφωνα 210-3442764 και 210-3442155.

    Σας επισυνάπτουμε αναλυτικό ενημερωτικό έντυπο.

 

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης Γιάννη Κουτσοχέρα 2016

    Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Καλαβρύτων, τιμώντας τον προικισμένο λογοτέχνη και μαχόμενο επιστήμονα Γιάννη Κουτσοχέρα, προκηρύσσει, για εικοστή δεύτερη συνεχή χρονιά, Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης με τίτλο "Άθλον Ποιήσεως - Γιάννης και Λένα Στρέφη Κουτσοχέρα" και θέμα σχετικό με το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα.

    Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος, μέχρι δύο διαδοχικές χρονιές, μαθητές δημοσίων και ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. της χώρας. Οι οδηγίες του διαγωνισμού καθώς και οι προτεινόμενες κατηγορίες βράβευσης θα δοθούν σε επόμενη ανάρτηση (όταν το Υπουργείο παραχωρήσει αυτές τις πληροφορίες.

    Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, παρακαλείστε όπως απευθύνεστε στην κα Μιχαλοπούλου Γιώτα, στο τηλέφωνο 26923-60403 ή αποστείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dimos[τελεία]kalavriton [παπάκι ]1363[τελεία]syzefxis[τελεία]gov[τελεία]gr

 

Διαγωνισμός Φωτογραφίας: "Η άγνωστη Χαλκιδική"

    Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Χαλκδικής και το τοπικό θεματικό δίκτυο "Τα Σχολεία της Τέχνης και του Πολιτισμού", προκηρύσσουν ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, στα πλαίσια των δράσεων του τοπικού δικτύου, με θέμα: "Η άγνωστη Χαλκιδική των αντιθέσεων" και καλεί όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να λάβουν μέρος. Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι από 3-2-2016 μέχρι 20-3-2016.

    Το κάθε σχολείο καλείται να επιλέξει και να προωθήσει ηλεκτρονικά στο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων μέχρι την 28/3/2016 από 1 μέχρι 5 φωτογραφίες (ανά κατηγορία), για συμμετοχή στη β' φάση του διαγωνισμού. Θα υπάρξουν τρία βραβεία για κάθε μία από τις τρεις κατηγορίες (α. μαθητές Γυμνασίων, β. μαθητές Λυκείων γ. ενήλικοι μαθητές και καθηγητές)

    Οι επιλεγμένες από τα σχολεία φωτογραφίες μπορούν να υποβληθούν και εκτυπωμένες, με σκοπό να παρουσιαστούν σε εκδήλωση - εις, που θα πραγματοποιηθούν σε χρόνο και σε τόπο που θα ανακοινωθούν αργότερα. Επίσης προτείνεται στα σχολεία που επιθμούν να πραγματοποιήσουν (σε συνδυασμό με την παρουσίαση των προγραμμάτων τους) και προβολή/ έκθεση φωτογραφίας (με τις συμμετοχές στο διαγωνισμό αυτό) το διάστημα πριν τη λήξη των μαθημάτων.

   ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

 

  1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι μαθητές και εκπαιδευτικοί επιθυμούν από τα σχολεία της ΔΔΕ Χαλκιδικής. Οι ίδιοι θα πρέπει να είναι οι φωτογράφοι/πνευματικοί δημιουργοί των έργων που θα υποβάλλουν.
  2. Τις φωτογραφίες θα κρίνει στη διεύθυνση Δ.Ε. Χαλκδικής κριτική επιτροπή από μέλη της συντονιστικής επιτροπής του τοπικού δικτύου. Προβλέπεται να δοθούν τρία βραβεία για κάθε κατηγορία (μαθητές Γυμνασίων, μαθητές Λυκείων, ενήλικοι μαθητές - καθηγητές).
  3. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να λάβει μέρος (το διάστημα 3/2 - 20/3/2016) στέλνοντας ηλεκτρονικά στο σχολείο του από μία μέχρι πέντε φωτογραφίες. Το κάθε σχολείο θα επιλέξει - για να προωθήσει ηλεκτρονικά στο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων μέχρι την 28/3/2016 - από 1 μέχρι 5 φωτογραφίες (ανά κατηγορία), για συμμετοχή στην επόμενη φάση του διαγωνισμού. Προαιρετικά μπορούν να αποσταλούν και εκτυπωμένες (για παρουσίαση σε έκθεση φωτογραφίας αργότερα).
  4. Γίνονται δεκτές έγχρωμες φωτογραφίες με καμμία ή ελάχιστα (στοιχειώδη επεξεργασία). Δε γίνονται αποδεκτές πειραματικές φωτογραφίες που αλλοιώθηκαν με λογισμικά προγράμματα σε Η/Υ.
  5. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι ορθογώνιες ή τετράγωνες, να έχουν (ενδεικτικά) ανάλυση 1-2 MB (τουλάχιστον - κατάλληλη για εκτύπωση και οι διαστάσεις τους να είναι τέτοιες ώστε, αν εκτυπωθούν στα σχολεία, η μεγαλύτερη πλευρά να μην υπερβαίνει τα 45 εκ.και η μικρότερη να μην είναι λιγότερο από 20 εκ. (ενδεικτικά μεγέθη Α4 - Α3). Οι φωτογραφίες που θα υποβληθούν από τα σχολεία και εκτυπωμένες, καθώς και όσες διακριθούν, προβλέπεται να παρουσιαστούν σε εκδήλωση-εις, που θα πραγματοποιηθούν σε χρόνο και σε τόπο που θα ανακοινωθούν αργότερα.
  6. Τελευταία ημερομηνία παραλαβής των συμμετοχών στα σχολεία είναι η Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 και στο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων (ηλεκτρονικά) η Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016.
  7. Σε περίπτωση που φωτογραφίες απεικονίζουν πρόσωπα εν αγνοία τους ή χωρίς την έγκρισή τους, την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο φωτογράφος και όχι οι διοργανωτές.
  8. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον υπεύθυνο των σχολικών δραστηριοτήτων: Κωνσταντινίδη Αριστείδη (2371021497, 6976435880) - email: akonstand  [ at ] yahoo [dot] gr

 

 

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 08 Φεβρουάριος 2016 21:12)

 
Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018
Κυριακή
25
Μαρτίου
Κυριακή Ε' Νηστειών, Μαρίας Αιγυπτίας,
Ευαγγελισμός της Θεοτόκου
Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Διαφήμιση