Επισκέπτες
028689
ΣήμεραΣήμερα5
Τρέχον μήναςΤρέχον μήνας145
ΣυνολικάΣυνολικά28689
Επισκέπτες 38
Εικόνες από το Σχολείο
Νέα-Ανακοινώσεις

5ος διαγωνισμός δημιουργίας βίντεο & παραγωγής λογοτεχνικού κειμένου στα Γαλλικά

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου (Α.P.L.F. D.U.έδρα: Θεσσαλονίκη) - www.aplf.gr, σε συνεργασία με την Επιτροπή Δυτικής Ευρώπης CEO) διοργανώνει τον πέμπτο διαγωνισμό δημιουργίας βίντεο και παραγωγής λογοτεχνικού κειμένου (πεζογραφίας ή ποίησης) στη γαλλική γλώσσα προτείνοντας στους μαθητές και φοιτητές να πραγματοποιήσουν μια εργασία σε γραπτή ή ψηφιακή μορφή (βίντεο) με θέμα: «Φίλοι του κόσμου»

    Ανέκαθεν, οι άνθρωποι μετακινούνταν στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη για να ανακαλύψουν ή να κατακτήσουν νέους τόπους, σε αναζήτηση της περιπέτειας, της ειρήνης, της καλύτερης ζωής. Συχνά, δυστυχώς, έπρεπε επίσης να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, κυνηγημένοι από τον πόλεμο, την πείνα ή τη φτώχεια. Μέσα από αυτές τις μετακινήσεις, δεσμοί αλληλεγγύης δημιουργούνται, εξυφαίνονται, ενδυναμώνονται ανάμεσα στα άτομα, στις κοινότητες, στους λαούς. Νέες φιλίες ανθίζουν, αναπτύσσονται, ωριμάζουν, πέρα από τα σύνορα,τις προκαταλήψεις, τις ξεπερασμένες αταβιστικές αντιπαλότητες. Οι φίλοι του κόσμου ζουν και συνυπάρχουν μέσα σε κλίμα σεβασμούστην διαφορετικότητά τους και αποδοχής τωνδιαφορών
τους.Σε ποιους απευθύνεται: Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε όσους μαθητές θέλουν να εκφραστούν για το θέμα, ανεξαρτήτου ηλικίας, οι οποίοι φοιτούν σε δημόσια ή ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σπουδάζοντας γαλλικά ως πρώτη ή δεύτερη ξένη γλώσσα, ή μαθαίνουν γαλλικά στο σπίτι ή σε κάποιο Κέντρο Ξένων Γλωσσών.

 

Βραβεία


i. Σε επίπεδο CEO


Η νικήτρια συμμετοχή κάθε κατηγορίας θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της CEO μεταξύ 1ης και 12ης Ιουνίου2016. Για κάθε κατηγορία, θα απονεμηθούν τρία βραβεία (1ο, 2ο, 3ο ) ανάλογα με τον αριθμό των ψήφων που θα λάβει κάθε υποψηφιότητα. Τα βραβεία της CEO ανέρχονται στα 600 ? και θα μοιραστούν στους νικητές.


ii. Σε εθνικό επίπεδο ? APF


FU DU: Ελλάδας:APLF
Τα βραβεία (βεβαιώσεις και δώρα), προσαρμοσμένα στο κοινό, θα απονεμηθούν στους νικητές κατά κατηγορία και επίπεδο. Βεβαιώσεις συμμετοχής θα δοθούν σε όλους τους μαθητές που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό καθώς και στους καθηγητές τους.

Εγγραφή και ημερομηνία:
Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό θα πρέπει να συμπληρώσουν τις αιτήσεις που θα βρουν στην ιστοσελίδα www.aplf.gr και να τις αποστείλουν στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου aplf[at]otennet.gr, info[at]apf.gr

Προθεσμία αποστολής βίντεο και λογοτεχνικού λογοτεχνικού κειμένου: 23 Απριλίου Απριλίου 2016 τα μεσάνυχτα.

 

 

 
Κυριακή, 22 Απριλίου 2018
ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙΣ!

Η συμμετοχή του ΕΠΑΛ Κασσάνδρας στο Θεματικό Δίκτυο "Ασφάλεια στο Διαδίκτυο". Οι μαθητές γίνονται εκπαιδευτές σε μία σχολή οδηγών Internet. Μαθητευόμενοι είναι οι γονείς, οι ενήλικες αλλά και κάθε αρχάριος, στα θέματα ασφάλειας, χρήστης του διαδικτύου.
Συντονιστές εκπαιδευτικοί: Γιαγουρτά Βενετία, Γιαμαλής Άγγελος, Μπουζίκα Χρυσούλα.

Το βίντεο στο youtube

Κυριακή
22
Απριλίου
Κυριακή των Μυροφόρων,
Θεοδώρου Συκεώτου, Νεάρχου μάρτυρος, Ναθαναήλ αποστόλου
Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Διαφήμιση