Επισκέπτες
106847
ΣήμεραΣήμερα81
Τρέχον μήναςΤρέχον μήνας4593
ΣυνολικάΣυνολικά106847
Επισκέπτες 41
Εικόνες από το Σχολείο
Το Σχολείο μας
Ευρετήριο Άρθρου
Ο τόπος μας
Το Δημαρχείο
Νέα Φώκαια
Άθυτος
Καλιθέα
Κασσανδρεία
Κρυοπηγή
Καλάνδρα
Αγία Παρασκευή
Νέα Σκιώνη
Παλιούρι
Πευκοχώρι
Πολύχρονο
Σίβηρη
Φούρκα
Χανιώτη
Όλες οι Σελίδες

Η χερσόνησος της Κασσάνδρας

mapkassandr

ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑ
Κασσάνδρεια πόλη 3.500 κατοίκων που τη θερινή περiοδο με τους οικισμούς της γίνεται μια μεγαλούπολη 25.000 κατοίκων και αποτελεί το κέντρο αναφοράς για τη Χερσόνησο της Κασσάνδρας.Είναι ένας από τους παλαιότερους Δήμους του Νομού, που κάνει την εμφάνισή του σαν οικισμός από τον 16ο αιώνα, ενώ παίρνει το όνομά του από το βασιλιά Κάσσανδρο της Μακεδονίας, αλλά και από την ομώνυμη πόλη της αρχαιότητας πού βρίσκεται χτισμένη στον ισθμό της Κασσάνδρας.Το 1959 μετονομάζεται από Βάλτα σε Κασσάνδρα και το 1965 γίνεται Δήμος και μετονομάζεται σε Κασσάνδρεια.

Αποτελεί την έδρα του Δήμου Κασσάνδρας. Απ' την Τουρκοκρατία ήταν το κεφαλοχώρι της Κασσάνδρας, με το όνομα «Βάλτα» και έδρα Έπαρχου. Με τον Χαλασμό τον Νοέμβριο του 1821, κάηκε ολοσχερώς από τους Τούρκους, όπως και ολόκληρη η χερσόνησος της Κασσάνδρας και οι κάτοικοί της, όσοι γλύτωσαν, διέφυγαν κυρίως στις Βόρειες Σποράδες, αλλά και Αταλάντη, Αίγινα και Ύδρα. Οι κάτοικοί της επέστρεψαν μετά την αμνηστία που δόθηκε από τους Τούρκους το 1827. Στην Κασσάνδρεια κατοικησαν και οι κάτοικοι μικρών χωριών που βρίσκονταν σε μικρή απόσταση απ' αυτήν και είχαν καταστραφεί ολοκληρωτικά. Τα χωριά αυτά ήταν το Παλαιοχώρι (Παλιόκαστρο), Άγιος Στέφανος, Απανωχώρα, Κρεμμύδι, Κύψα, Κουτσπιά, Αγία Τριάδα. Το 1836 έγινε προσπάθεια απ'την Ελληνική Κυβέρνηση για την ίδρυση Ελληνικού Υποπροξενείου, αλλά δεν επιτράπηκε τελικά από την Τουρκική Διοίκηση της Θεσσαλονίκης. Λειτουργούν Υποπροξενεία Της Γαλλίας από το 1725 και της Ολλανδίας από το 1745. Ήταν έδρα της Μητρόπολης Κασσανδρείας μέχρι το 1870. Μετά την απελευθέρωση το 1912, και ενώ είχε ξεκινήσει ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος, ξεκίνησε η ανέγερση του «Αστικού σχολείου» απ' τον Κασσανδρινό αρχιτέκτονα Ξενοφων Παιονίδη, το οποίο σήμερα είναι το Δημαρχείο Του Δήμου Κασσάνδρας.

Αποτελεί πνευματικό, εμπορικό και διοικητικό κέντρο της περιοχής και παίζει τον απαραίτητο για την περιοχή πρωταγωνιστικό ρόλο της. Η καλή οργάνωση όλων των βαθμίδων της εκπαίδεύσης που μπορεί να έχει μια επαρχιακή πόλη, οι δραστηριότητες που αναπτύσσονται γύρω από αυτή, το Δημοτικό Ωδείο, τη Φιλαρμονική τον Δήμου, τα χορευτικά συγκροτήματα, με επιστέγασμα το ΦΕΣΤΙΒΑΛ της Σίβηρης, που οργανώνει κάθε χρόνο στο ανοιχτό θέατρο της Σίβηρης αποτελούν ότι καλύτερο, για να κάνουν πνευματικό κέντρο την πόλη.

Σε πολύ μικρή απόσταση βρίσκεται η μεγάλη αμμουδερή παραλία της Σίβηρης και μικρότερες όλες με ψιλή άμμο και τα πεύκα να φτάνουν μέχρι την θάλασσα όπως ο Άγιος Νικόλαος, , το Στεφάνι, η Κύψα και οι κοσμοπολίτικες Σάνη και η Ελάνη.

?Πηγή: Δήμος Κασσάνδρας 
Κλικ στην κουζίνα της μαμάς!

Περιβαλλοντικό πρόγραμμα: Κλικ στην κουζίνα της μαμάς! - Το οικολογικό αποτύπωμα των τροφίμων που καταναλώνουμε

Εδώ μπορείτε να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο μας

Είναι για όλους!!

Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019
ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙΣ!

Η συμμετοχή του ΕΠΑΛ Κασσάνδρας στο Θεματικό Δίκτυο "Ασφάλεια στο Διαδίκτυο". Οι μαθητές γίνονται εκπαιδευτές σε μία σχολή οδηγών Internet. Μαθητευόμενοι είναι οι γονείς, οι ενήλικες αλλά και κάθε αρχάριος, στα θέματα ασφάλειας, χρήστης του διαδικτύου.
Συντονιστές εκπαιδευτικοί: Γιαγουρτά Βενετία, Γιαμαλής Άγγελος, Μπουζίκα Χρυσούλα.

Το βίντεο στο youtube

Δευτέρα
19
Αυγούστου
Ανδρέου στρατηλάτου, Τιμοθέου μάρτυρος, Θεοφάνους οσίου
Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Διαφήμιση