Επισκέπτες
029771
ΣήμεραΣήμερα28
Τρέχον μήναςΤρέχον μήνας442
ΣυνολικάΣυνολικά29771
Επισκέπτες 12
Εικόνες από το Σχολείο

Την ισοτιμία των πτυχίων των Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (Τ.Ε.Ε.) του ν. 2640/1998 με τους τίτλους σπουδών των σχολικών μονάδων ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ. καθορίζει απόφαση του υπουργείου Παιδείας .

Ειδικότερα η απόφαση προβλέπει τα εξής::

1. Τα πτυχία των Τ.Ε.Ε. Β΄ κύκλου σπουδών του ν. 2640/1998 και τα ισότιμα αυτών είναι ισότιμα με τα απολυτήρια και τα πτυχία αντίστοιχης ειδικότητας που χορηγούν τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) του ν. 3475/2006, λαμβανομένων, εν προκειμένω, αθροιστικά υπόψη των δύο ανωτέρω τίτλων σπουδών των ΕΠΑ.Λ.

2. Τα πτυχία των Τ.Ε.Ε. Α΄ κύκλου σπουδών του ν. 2640/1998 και τα ισότιμα αυτών είναι ισότιμα με το προσόν προαγωγής από την Πρώτη (Α΄) τάξη της Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑ.Σ.), αντίστοιχης ειδικότητας.

Επίσης τα τεχνικά λύκεια έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στους αποφοίτους τους ένα πτυχίο, που είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να το κατέχει όποιος ασχολείται με τεχνικό επάγγελμα. «Στα τεχνικά λύκεια παρέχονται γενικές γνώσεις και τέχνη» είπε χαρακτηριστικά ο προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Γιώργος Χεριστανίδης και επισήμανε την πολύ καλή οργάνωση των τεχνικών λυκείων.

Όσον αφορά τις επιτυχίες των αποφοίτων των τεχνικών λυκείων στα ΤΕΙ, αυτές ξεπερνούν κάθε προσδοκία και σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνουν το 80%, καθώς οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα και όχι σε έξι όπως οι μαθητές των γενικών λυκείων, εκ των οποίων τα δύο αφορούν τεχνικά μαθήματα.

«Τα τεχνικά λύκεια δίνουν απολυτήριο και πτυχίο» δήλωσε ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης Φώτης Λαζαρίδης, τονίζοντας ότι από φέτος οι απόφοιτοι όλων των λυκείων έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στο δεύτερο έτος των ΕΠΑΛ προκειμένου να αποκτήσουν μία ειδικότητα.

ΠΗΓΗ: k-typos.gr


 
Κλικ στην κουζίνα της μαμάς!

Περιβαλλοντικό πρόγραμμα: Κλικ στην κουζίνα της μαμάς! - Το οικολογικό αποτύπωμα των τροφίμων που καταναλώνουμε

Εδώ μπορείτε να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο μας

Είναι για όλους!!

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙΣ!

Η συμμετοχή του ΕΠΑΛ Κασσάνδρας στο Θεματικό Δίκτυο "Ασφάλεια στο Διαδίκτυο". Οι μαθητές γίνονται εκπαιδευτές σε μία σχολή οδηγών Internet. Μαθητευόμενοι είναι οι γονείς, οι ενήλικες αλλά και κάθε αρχάριος, στα θέματα ασφάλειας, χρήστης του διαδικτύου.
Συντονιστές εκπαιδευτικοί: Γιαγουρτά Βενετία, Γιαμαλής Άγγελος, Μπουζίκα Χρυσούλα.

Το βίντεο στο youtube

Παρασκευή
20
Ιουλίου
Ηλιού Θεσβίτου του προφήτου
Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Διαφήμιση